Premiärhelgen avklarad

Publicerad 2019-09-14 21:09
​I går fredag tog vårt A-lag bussen upp till Gävle för seriepremiär och dubbelmöte mot Brynäs i SDHL.

Hör huvudtränare Oscar Anells egna ord om seriepremiären och dubbelmötet mot Brynäs;

Första matchen så kommer vi ut med hög fart från start och chockar Brynäs i första perioden. Det är vi som leder spelet och pressar ner Brynäs många stunder. Med vår höga fart och hårda forecheck så gör vi så att Brynäs får svårt att skapa något mot oss. I andra perioden så skapar Brynäs mer chanser perioden igenom. Vi får lite långt lag så Brynäs kommer lättare igenom mittzon med fart.

Efter ett hopslag så gör Brynäs 1-0 från nära håll efter 6 minuter. 4 minuter efter de så får vi ett Powerplay där vi reducerar till 1-1 genom Hanna Thuvik, assisterad av Anna Borgfeldt och Celine Tardiff. I tredje perioden gör vi en del misstag som Brynäs utnyttjar och gör 4 mål. Vi lämnar första matchen med en god känsla till match två.

Andra matchen kommer vi ut på samma vis som i första matchen. Pressar tillbaka Brynäs och får utdelning efter 16 minuter. Emma Johansson vänder ut o in på en av Brynäs backar och gör 1-0, assisterad av Anna Borgfeldt. Brynäs kvitterar med lite drygt 1 minut kvar i Powerplay, 1-1 efter första. Andra är jämn, de är två lag som krigar hårt. Vi får chansen att spela 5-3, tyvärr gör vi inte något mål där. Vi går in med 1-1 inför tredje perioden. I början av tredje perioden så får vi långa anfall mot oss, så vi tar en timeout för att lugna ner oss lite. Efter de så spelar vi upp oss, vi börjar spela enklare som gör att Brynäs inte får långa anfall mot oss. Mot slutet formerar Brynäs för ett avgörande, men vi reder ut stormen med ett disciplinerat och uppoffrande spel.

Matchen går till förlängning. I förlängningen så pressar Brynäs oss men vi reder ut de på ett kontrollerat sätt. Inget mål i förlängningen, vi går mot straffar. Vi gör ett mål i straffläggningen genom Louisa Lippiatt Durnell. Men Brynäs gör 3 raka mål och vinner matchen.

Vi lämnar Gävle med en 1 poäng och en god känsla inför framtiden!

Lördag 21/9 kl 16:00 har vi hemma premiär mot Linköping, hoppas vi ses!

Oscar Anell
Md 49834124 2097233330367790 1241449993282256896 n
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub