Ytterligare en bra match mot Luleå men förlust med 3-2

Publicerad 2021-01-10 15:33

Efter en bra insats mot SDHL´s Big Red Machine igår är känslan att GHC har krympt gapet spelmässigt mot resten av ligan. Gör man ytterligare en bra insats idag kommer man att utmana om fler 3-poängare under resterande matcher.

Första perioden börjar bra för Göteborg och spelet böljar fram och tillbaka, med en del fina chanser för bägge lagen. Det krävs ett powerplay för Luleå som efter 12.07 trycker in pucken på volley efter bra räddning av Nicole Jackson. Isabella Burghart som har varit nyttig och tjänstgjort en del som back bildar idag kedja med Esther De Jong och Wiktoria Sikorska. En formation som i allra högsta grad varit med och satt lite press i Luleås zon. När klockan visar 17.53 får GHC chansen i powerplay, men blir väldigt stillastående i spelformen. Inte ens när man med halvminuten kvar av perioden får spela 5 mot 3 skapas något framåt. Möjligtvis är det något man pratat om, då man har släppt till lite för mycket mål i spelformen. Isåfall ser jag det som ett klokt agerande. Periodsiffrorna då? Visst leder LHF med 1-0 efter perioden, men GHC vinner skotten med 6-8. Göteborg gör en väldigt bra period där man inte släpper till speciellt mycket med lika antal spelare på plan, men skapar chanser på ett bra sätt.

GHC inleder andra perioden med powerplay i en och en halv minut utan att ha pucken så mycket. Man håller dock kontroll på Luleå och spelar ganska bra utan puck. Kort därefter testas GHC i boxplay igen och än en gång tar starka LHF vara på det och 2.37 in i perioden utökar norrbottningarna till 2-0. Men tro inte att det påverkar våra tjejer negativt. Det tar 14! Sekunder för Margot Desvignes att replikera till 2-0. Där startar en våg av starka insatser av GHC som tvingar Luleå till en timeout. Men det kommer att krävas ett powerplay en stund senare för att Luleå skall hitta tillbaks till sitt spel. Detta inleder en lång sekvens av utvisningar där man turas om att vara en spelare mer på isen. Vid tiden 15.18 ådrar GHC sig ett lagstraff för för många spelare på isen. Detta innebär spel 5 mot 3 för LHC i nästan 2 minuter. Efter bra försvarsspel och fenomenalt målvaktsspel av Nicole lyckas man freda kassen under utvisningarna. Dock hinner man inte hämta sig efter trycket mot sig och är bara fulltaliga i 2 sekunder när pucken retligt hittar in mellan benskydden på Nicole. 2-1 är vad andra perioden bjuder på där skotten är hela 16-6. I spelet 5 mot 5 är det alltjämt två jämförbara lag , men 2-10 i utvisningsminuter brukar synas i protokollet. Nu gäller det för Göteborg att hålla sig ifrån utvisningsbåset i tredje perioden.

Tredje perioden inleds med ett riktigt ställningskrig där båda lagen vill föra spelet. Spelet i sig är helt jämnt men Luleå har några vassa soloprestationer som Nicole har koll på. Det går nästan 6 minuter innan det blir en dubbelutvisning som förutom större utrymme för spelarna inte tillför mycket till matchen. Efter halva perioden börjar LHF parkera allt mer i GHC´s zon, men Göteborgarna håller dom på utsidan på ett betryggande sätt. I detta läget väljer tränarduon Lundin/Gabrielsson att ta sin timeout för att påminna tjejerna om vad man behöver göra för att återigen utmana i Luleås zon. Man lyckas bra med detta och Hannah Clayton Carroll serverar Sofia Gidsäter Niklasson en fin passning i anfall som Sofia trycker in bakom Luleåkeepern. Reducerat till 3-2 sådeles. Trots märkligt strul med matchklockan som gav nästan en minut extra i speltid lyckades västkusttjejerna inte kvittera trots hårt arbete. Perioden slutar 0-1 och skotten 9-2. Totalt i matchen blir det 3-2 i målprotokollet på 33-14 skott. Tar man i beaktande att utvisningarna var 8-14 så är detta en riktigt bra insats.

Med en gedigen insats mot Luleå på lördagskvällen och en förmiddagsmatch mot samma lag under söndagen där man verkligen utmanade om segern visar Göteborg HC att man har hittat rätt i tränarkonstellationen med Heini Lundin, som med hjälp av Jimmy Johansson och Mikael Gabrielsson, visar att man med rätt struktur är att räkna med. Härifrån kommer man att utmana alla lag om poängen! Jag brukar gärna lyfta fram några spelare som jag tycker tillfört lite extra, men idag är det verkligen hela laget som glänser. Idag är det ledarna i båset som får guldstjärnor.

Jonas Gers
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub