Vinst mot AIK med 4-3 efter en fantastisk slutperiod

Publicerad 2021-01-03 15:13

Highlights klicka här om du vill se måle

Laget åkte till Stockholm med mål att komma hem med 6 poäng. Det var en tuff målsättning men utan utmaningar får man inga resultat och laget kommer hem med 6 nya poäng och med ny energi i bagaget.

Dagens match mot AIK började avvaktande och vi var inte riktigt redo när pucken släpptes. Vi hamnade lite för ofta fel olika spelsituationer. Det var framförallt när vi överarbetade och överbelastade för hårt och det skapade tid och utrymme för AIK spelarna att dominera matchbilden. AIK gör 1-0 efter 07.15 i första perioden och är det bättre laget i första perioden men Nicole Jackson spelade stabilt i målet.

Andra perioden börjar vi riktigt bra och de första 2-3 minuterna och satte vi bra press på AIK. Det var extra härligt att se hur vi vände spelet med långa öppnande passningar och agerar på rätt sätt i spelsituationerna. En bit in i perioden tappar vi spelet och släpper in AIK i matchen . AIK tar över och de får tid att spela pucken. AIK spelarna pressar tillbaka oss i egen zon långa stunder av 2:a perioden. Vi arbetade inte som ett lag och tog inte ansvar för roller som finns i laget. När vi slarvar med vårt spel blir det enkelt för motståndarna att dominera. Nio sekunder innan periodvilan lyckas tyvärr AIK göra 2-0. Det är alltid svårt att avsluta en period med ett baklängesmål men vår tränare Heini Lundin förändrar i femmorna och får jaget att fokusera på att göra en bra sistaperiod. När vi kommer ut har vi en helt annan energi än det vi sett i 1:a och 2:a perioden. Vi jobbar hårt över hela banan och spelarna arbetar tillsammans som ett lag och sätter press på AIK med bra skridskoåkning, rörelse och passningsspel. Detta ger resultat och 1-2 kommer redan efter 35 sekunder Där Jennifer Carlsson tar pucken i hörnet och håller den i bra fart och trycker iväg ett snabbt skott i övre delen av slottet bakom en skymd AIK målvakt. Vi fortsätter jobba på och 2-2 kommer efter 6.07 och det sätts dit av Wiktoria Sikorska som tar hand om ett skott från Klara S. I det här läget är vi det bättre laget och 3-2 låter inte vänta på sig utan det kommer efter 9.52 och Tereza Radova som starkt trycker in pucken efter en kamp framför AIK målet efter pass från Hanna C-C och Louisa L-D. AIK kvitterar tyvärr 50 sekunder efter ledningsmålet men vi fortsätter att ta ansvar, jobba som ett lag och att vara noga med detaljerna. Efter 13.37 in i perioden kliver lagets poängdrottning Hannah Clayton Carrol in och sätter 4-3 på pass från Sofia G och Louisa L-D. De sista 6 minuterna kontrollerar vi ganska bra med några få undantag där AIK sticker upp. Det är tydligt att kapaciteten i laget är väldigt hög när man jobbar för varandra och för att göra sina lagspelare bättre. Det är också bra att se hur spelarna blir allt bättre på att ha trafik framför motståndarmålvakten vid tre av dagens mål finns det spelare nära motståndarmålet.

Helgen har innehållit många bra insatser ifrån många spelare, några som ledarna vill lyfta fram lite extra efter denna helgen är:

Sandra Rannerud som gör två riktigt bra matcher i helgen. Sandra jobbar sig igenom varje situation och har en stark skridskoåkning samt ett bra spelsinne som gör att hon skapar mycket för laget och stör mycket för motståndarna. Jennifer Carlsson gör också två bra matcher och tog i helgen ett stort ansvar ute på isen. Även Klara Seroiszkova gör två stabila insatser på sin backposition Klara är stark i försvar och i det offensiva spelet. Ett lag behöver bra målvakter och både Frida Axell och Nicole Jackson är oerhört viktiga för laget och de skapartrygghet i vårt försvarsspel. Sanna Augustsson ska också ha beröm för ett stabilt backspel hela helgen.

Nu laddar laget om och kommer att ha några intensiva träningspass under veckan innan de åker upp och möter Luleå . Laget kommer att vara väl förberedda på att ta sig an Norrbottens stolthet och kanske Sveriges bästa lag kommande helg.

https://www.sdhl.se/play/video/109809?provider=sta... highlights

jan Mellgren Mikael Gabrielsson
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub