Vi hälsar Annelie Zander välkommen till Göteborg HC

Publicerad 2021-05-23 18:07


Nu börjar truppen formeras och idag är det dags att hälsa Annelie Zander välkommen till Göteborg HC. Annelie är ung talang med enorm en motivation att träna och utvecklas som spelare. Vi tror att vår miljö med mental- och teknikträning kan ge en extra skjuts i utvecklingen och frigöra den stora hockeyspelare som vi ser i Annelie. Vi har ställt några frågor till Annelie:

1. Berätta varför du valde GHC?
Efter 3 år i övik kände jag att jag behövde ett miljöombyte för att kunna hitta glädjen till sporten igen. Det jag hade fått höra om GHC från andra samt från föreningen själv var att dem vill fokusera på att utveckla oss spelare vilket lät lockande då jag sökte en klubb som var villig att utveckla mig som spelare. Då jag har mina mål inom hockeyn som jag gärna vill uppnå och jag ansåg att GHC var rätt klubb för mig och kunde erbjuda mig det jag sökte. Göteborg kunde även ge mig möjligheten att spela i sdhl samtidigt som jag kan plugga vidare på en bra skola vilket gjorde klubben till ett ännu mer självklart val.

2. Vad är dina styrkor som hockeyspelare?
Jag är en stark försvarande back som gärna är delaktig i anfallet. Jag har en stark skridskoteknik samt hårda pass och skott. Jag har alltid en strävan efter att bli bättre, älskar tävling och tar gärna emot nya utmaningar.

3. Vilken roll kommer du ta i laget?
Jag kommer försöka vara den backen mina lagkamrater känner att de kan lita på i försvaret. Jag vill ta en större roll både utanför men framförallt på isen och våga utmana mig och alla andra i laget. Jag kommer peppa och vara positiv.

4. Vad kommer ditt bidrag till laget att vara?
Både på och utanför isen kommer jag peppa, vara glad, sprida bra energi och få andra att känna sig välkomna. Jag vill bidra till en bra miljö. Jag hoppas även kunna bidra med lite erfarenheten trots min unga ålder och ett bra försvarsspel och anfallsspel.

5. Personlig målsättning för säsongen?
Att utvecklas och ta nästa steg i karriären. Jag vill bli mer säker och våga fatta fler avgörande beslut. Jag vill få lite mer kött på benen och etablera mig så jag tillsut kan få ta del av både pp och bp på sdhl nivå.

6. Vad är det bästa med Göteborg?
Det bästa med Göteborg som stad är att den är en storstad och jag är en storstadstjej vilket gör att jag tror jag kommer trivas utmärkt. Staden är fylld med härliga människor med positiv energi. Göteborg som klubb är deras ambitioner att utveckla oss spelare och deras satsning de gör för damspelare och damhockeyn i helhet.

8. En fråga från Klara Seroiszková What do you love the most about hockey?

När jag sätter på mig min utrustning och går ut på isen så kopplar jag bort allt. Hockeyn är som en flykt från vardagen, när jag spelar hockey så försvinner allt det "jobbiga" som sker utanför isen då jag kopplar bort det och har bara kul. Jag gör det jag gillar mest vilket ger

mig en enorm glädje i livet, och att få dela den glädjen jag har med 20 andra spelare är det fantastiska med lagsport.

välkommen Annelie

Jan Mellgren
Md svs sdhl rgb
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub