Oscar Annell ser nya möjligheter med årets lag

Publicerad 2019-09-02 08:43
Tr nare oscar annell
Fotograf: Marcus Johansson
Nu är det inte långt kvar till säsongen startar och det är dags att höra vad föreningens huvudtränare har för tankar inför kommande säsong i SDHL. Oscar är nu inne på sitt andra år som tränare för a-laget.

Hur har ni laddat era batterier nu i sommar inför årets säsong, som närmar sig med stormsteg?

Vi tog in en ny fystränare när säsongen tog slut, vid nämn Odd Wallér. Han satte ihop ett träningsupplägg som tjejerna har tuggat på med i sommar. De har varit en del tester under tiden så vi ser hur tjejerna ligger till. Ett sådant upplägg har inte funnits tidigare, så vi är bättre förberedda än förra säsongen. Tjejerna ser starka ut!

Av vilken anledning ska de göteborgare som inte följer/aldrig följer GHC börja följa laget just denna säsongen?

Just för att vi representerar Göteborg i Sveriges bästa liga för damer, SDHL. Vi behöver öka intresset för damhockeyn i Sverige, men framförallt i Göteborg. De finns många fördomar om damhockey, men jag tycker att man ska komma och kolla på iallafall en match för då kommer man se att det är bra hockey.

Vad skulle ni säga är de största möjligheterna och utmaningarna med årets uppsättning av Göteborg HC.

De finns egentligen bara möjligheter för oss. Vi slutade sist i tabellen förra året, och alla förväntar väl sig att vi ska hamna där igen. Vi vill komma över sträcket i år, gör vi de så överraskar vi nog alla som följer ligan. Vi jobbar hårt varje dag för att vi ska nå dit.

Vem är Oscar då?

Oscar Annell, 28 år från Öckerö. Spelat i Skärgården SK i hela min spelarkarriär. Började spela hockey vid 4 års ålder. Fick lägga ner den karriären när GHC ringde o frågade om jag ville hjälpa dom förra sommaren. Har tränat pojklag i 6 år parallellt med min spelarkarriär. Gör min andra säsong som Head coach i GHC.

Vi avslutar med tre snabba frågor till dig:

Hund eller katt - HUND

Rockmusik eller dansband - DANSBAND

Bio eller teater - BIO

Mikael Hjertquist
Md ice hockey weekend 6 oktober
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub