Lagledare Magdalena ser till så att spelarna mår bra

Publicerad 2019-09-24 08:00
Magdalena rantanen copy
Vi fortsätter att presentera de personerna som arbetar kring vårt a-lag. Det är många olika funktioner som behövs och nu har turen kommit till våra lagledare. Vi börjar med vår Magdalena Dejke Rantanen.

Vem är Magdalena?

Vem är jag, jo jag är helt enkelt en person som gillar att fixa så att våra damspelare får bättre förutsättningar inför varje säsong. Försöker hela tiden se till så att vi har det bra på våra resor och bättre för varje säsong. Mitt hockeyintresse väcktes nog för ca 30 år sedan och sedan dess har jag tillbringat många timmar i ishallar runt om i Sverige. Till vardags så arbetar jag som enhetschef inom missbruksvården på socialförvaltningen.

Åker ni med på matcherna?

Eftersom jag bor i Falun så åker jag inte med i bussen. Jag gillar ju hockey och vårt damlag så jag försöker vara på de flesta av våra bortamatcher, Jag har ju närmare till bortamatch än hemmamatch, haha.

Förra året när vi skulle åka till Leksand så fixade jag lunch vid Falu koppargruva, då fick tjejerna både lite kultur, god mat och se en del av vårt världsarv i Falun.

Vad gör då en lagledare?

Ja, En lagledare gör lite av varje. Min roll i laget just nu är att boka hotell, buss, och annat praktiskt som rör främst bortamatcher. Det är mycket trix och fix att boka så det stämmer för alla. Jag är väldigt mån om att alla ska ha det bra, allt från hur vi bor och hur vi reser. Maten är jätteviktig och jag gör mitt bästa för att våra damer och ledare ska äta bra.

Varför hoppade ni på att vara lagledare för just GHC, vad lockade?

Mitt intresse för klubben väcktes förstås av att min dotter fick möjlighet att börja spela i GHC. Jag märkte snabbt att det är en klubb som vill satsa på att få en bra damverksamhet med både elit och bredd och att den är lite unik på grund av det. Det är spännande att klubben arbetar med integrationsfrågor och med jämställdhet. Sen behövde laget någon som styrde upp och planerar allt kring det jag gör nu i min roll som lagledare och det blev jag.

Hur känns det nu när säsongen äntligen kommit igång?

Vi hade en tuff säsong senast med mycket förluster, förhoppningsvis så går det lite bättre nu. Jag känner mig väldigt nöjd över att jag bokat klart hela säsongens hotell och resor. Jag hoppas att det ger mina hockeydamer möjlighet till en mer förutsägbar planering kring sitt liv med jobb och studier. Jag hoppas och tror att det kommer att skapa lite "arbetsro" så de kan kriga på isen istället för detaljer runt omkring.


Fortsätt och kämpa på med att ta hand om tjejerna.

Mikael Hjertquist
Md en infographicfb share1
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub