Trots inställd Prideparad fortsätter Göteborg HC kampen för allas lika värde

Publicerad 2020-06-05 15:52
Pride ghc2
Ett härligt gäng med hockeyspelare från Prideparaden 2019.
Det har varit och är en annorlunda West Pride-vecka här i Göteborg på grund av Corona. Göteborg HC som deltagit i Prideparaden under några år och fortsätter arbetet med allas lika värde.

Vi vill med den här bilden från vår medverkan på tidigare Prideparader uppmärksamma våra HBTQ-personer utifrån alla människors lika värde. Det är en aktuell fråga på många sätt med alla människors lika värde. Vi ser med förfäran på den strukturella rasismen under ett polisingripande när George Floyd förlorade livet. Vi vill samtidigt lyfta fram våra positiva möten med polisen i Göteborg som arbetar för att hålla samman oss på många olika sätt. Vi behöver vara faktabaserade när vi uttalar oss.

Ett tips är att läsa vad Malin Wieslander, universitetslektor vid Linköping skriver i sina rapporter. Hennes forskning handlar främst om sociala kategorier, normer och värderingar i polis och polisutbildningen, lärorikt och spännade. Vi som jobbar med damidrott vet att det finns normstrukturer som hindrar människors lika värde inom idrott, kultur, olika yrken, religioner etc. Det är vi tillsammas som kan förändra detta inte via konfrontation. Vi behöver dialog och viljan att förstå att normstrukturer finns och att de ibland hindrar oss. Vi måste också ha med oss att normer också behövs i ett samhälle.

Vi avslutar med Elanor Roosevelts tänkvärda ord när man införde våra mänskliga rättigheter; "På små ställen, nära hemmet – så nära och så små att de inte syns på några världskartor. Men ändå är de den enskilda individens värld; grannskapet där hen bor; skolan eller högskolan där hen studerar; fabriken, gården eller kontoret där hen arbetar. Det är på sådana platser som varje man, kvinna och barn söker lika rättvisa, lika möjlighet och lika värdighet utan diskriminering. Om dessa rättigheter inte betyder något där, har de föga betydelse någon annanstans. Om inte medborgare gemensamt agerar för att se till att de upprätthålls nära hemmet, får vi leta förgäves efter framsteg i den stora världen."

Jan Mellgren
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub