Trots förlust en bra match mot suveräna Luleå

Publicerad 2021-01-09 21:32

Ikväll ställs våra tjejer mot ett lag som knappt vet hur man förlorar. Sannerligen inspirerande!

Luleå inleder mänskligt utan den pondus och fart vi vant oss vid. Beror förmodligen dels på att dom inte spelat match på ett tag och dels att GHC under den nya tränarkonstellationen har hittat till ett mer genomtänkt spel. Göteborg visar att man vill hålla i pucken och vara kreativa. Redan efter drygt två minuter får GHC chansen i numerärt överläge. Det resulterar inte i några direkta farligheter framåt. Just powerplay är något som våra tjejer behöver slipa mera på, då man alltför ofta blottar sig bakåt i den spelformen. Efter 7.29 drar GHC på sig en slashingutvisning som resulterar i ett mycket snöpligt mål för Luleå. Göteborg håller i spelet ganska jämna steg med norrbottningarna och med Frida Axell som sista utpost hålls periodsiffrorna till 1-0 efter 15-7 i skott.

Andra perioden startar med en kalldusch när LHF direkt på nersläpp åker upp och knäpper in 2-0 efter 8 sekunder. Efter det följer en halv period som präglas av utvisningar från bägge lagen. 10.57 kommer chansen för Göteborg att utjämna i ett powerplay. Men som för att illustrera vilken Akilleshäl spelet i numerärt överläge är för västkusttjejerna gör Luleå både 3-0 och 4-0 i samma boxplay. GHC tar i detta läge timeout för att nya tränarkollegan till Heini Lundin, Mikael Gabrielsson, skall försöka få GHC tillbaks till sitt spel. Tyvärr så har Luleå redan fått flytet efter detta och fortsätter spela inspirerat och överlistar Axell mellan stolparna ytterligare 2 gånger i perioden. Värt att notera är att tjejerna från norr skjuter 21 skott medans GHC lyckas få iväg 2. 6-0 efter 2 spelade perioder således.

Om andra perioden avslutades ängsligt och uppgivet från gästerna från Götet så inleds slutakten med större inspiration och beslutsamhet. Även i spelet i numerärt underläge när matchuret visar 44.56 utmanar man även i anfallszon. GHC hinner spela 5 mot 5 i ungefär en minut innan man än en gång får visa prov på bra boxplayspel. Efter det drar Luleå ner lite på gasen samtidigt som Göteborg kämpar för att putsa siffrorna, vilket gör spelet jämnare. GHC får chansen i powerplay i slutet av tredje perioden, men lyckas inte spräcka Luleås nolla. Periodsiffrorna slutar 19-4 i skott och 0-0 i mål,

Över hela matchen slutar skotten 55-13 och målen 6-0. Tre spelare som stack ut lite extra i Göteborg denna kväll var: Tereza Radova som var den som utmanade hårdast i Luleås zon, Margot Möllersten som bjöd på en teknisk delikatess bakom kassen och som tar sin nya roll på ett alldeles utmärkt vis och givetvis Frida Axell som håller nere siffrorna på ett övertygande sätt mellan stolparna.

Returmöte redan imorgon. Ser fram emot att få se vad tränarna Lundin och Gabrielsson kan hitta på för att plocka fram lite till ur våra fantastiska tjejer.

Jonas Gers
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub