Sur förlust för Göteborg när AIK gästade

Publicerad 2019-10-05 19:48
Image000000
Matchens lirare blev Ellie Punnett i GHC och Meeri Räisänen i AIK.
Efter att Göteborg blivit hårt pressade blev det till slut en klar AIK-seger i Angered Arena.

AIK startade med ett högt tempo men GHC arbetade sig sakta men säkert in i matchen och tog över spelet. Mitt under en stark GHC-period med många skott på AIK, fick en av matchens dominanter Erica Udén Johansson chansen och sköt AIK´s första skott in bakom Nicole Jackson i GHC-kassen. Fyra minuter senare var Erica åter framme och gjorde 2-0 till AIK. Det resultatet var inte rättvist. GHC fortsatte att jobba på och pressade AIK. GHC´s hårda jobb lönade sig när Hanna Thuvik gjorde 1-2 med 40 sekunder före periodpaus.

I andra perioden dominerade AIK och det var deras första femma som var absolut starkast i byte efter byte. GHC pressades tillbaka, men hade trots det några bra tillfällen att reducera. AIK´s målvakt Meeri Räisänen spelade dock stabilt och hon blev också utsedd till matchens lirare i AIK.

I periodens absolut sista sekund lyckades AIK göra 1-3 genom Emma Eriksson. Målet föregicks av vad alla på läktaren såg en klar utvisning på en AIK-spelare, men domarna friade märkligt nog.

I tredje perioden spelade GHC riktigt bra och satte hård press på AIK som tog en time-out efter 14 minuter. Fyra minuter senare satte Sabina Kuller 1-4 för AIK.

Skillnaden mellan AIK och GHC kan stavas AIK´s första femma som dominerade när de var på isen. I övrigt var det två ganska jämspelta lag på isen. Matchens lirare i GHC var Ellie Punnett.

GHC laddar redan om för ny match i morgon 12:30 mot SDE. Matchen spelas på World Girls hockey weekend och alla tjejer som spelar hockey i Göteborg har gratis inträde. För alla tjejer 7-12 år är det isträning 09:00-09:50 och för de från 13 år och uppåt är det träning 10:00-10:50. Efter träningen bjuder vi på chips och dricka. Och som sagt gratis inträde på SDHL matchen 12:30.

Göteborg HC - AIK 1-4 (1-2, 0-1, 0-1) skott 30-33 ( 13-6, 10-17, 7-10)

Mikael Hjertquist
Md en infographicfb share1
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub