Storstadsmötet i Angered Arena avgjort

Publicerad 2021-02-06 21:02

Dags för storstadsmöte i Angered Arena. AIK har vunnit lite matcher efter nyår och ser ut att ha en positiv trend. Göteborg HC har även dom skickat positiva signaler över tid. Smolket i bägaren idag är att vi saknar Margot Desvignes som har varit väldigt nyttig över hela banan.

Efter en avvaktande inledning där speltiden fördelades ganska jämnt i båda zonerna krävdes det 5.12 minuter innan AIK drar på sig en hakningsutvisning. GHC lyckades etablera lite tryck under senare delen av sitt powerplay. Detta kickade igång en höjning av intensiteten i matchen, där AIK hittade en lite högre växel. 11.02 in i perioden är det GHCs tur att sitta på botbänken för en slashing under ett farligt AIK-anfall. GHC kontrollerar som vanligt boxen och kommer även till en kontring som sätter AIK-keepern på prov. Bägge lagen turas om att värma upp varandras målvakter under resten av perioden. Skotten efter första 6-10 utan mål.

Jämn inledning med AIK-övertag några minuter som skiftar till hemma lagets fördel. 4.57 in i perioden sätter Jennifer Car1-0 efter en fin åkning. Efter 9.23 skapar GHC en utvisning genom hårt arbete i egen zon. Efter utvisningen böljar spelet än en gång fram och tillbaka. Inget av laget har precisionen för att skapa svårigheter för motståndarna. Närmast för göteborgarna kommer Wiktoria Sikorska med en puck som glider längs mållinjen. Skott 6-16 mål 1-0.

1.25 in i slutakten får GHC chansen att utöka sin ledning när man får matchens andra powerplay. Men AIK kontrollerar spelet utvisningen igenom. AIK fortsätter kontrollera spelet i stort och smått och efter 7.12 lyckas man överlista fantastiska Frida Axell i hemmaburen med en soloprestation. Bara sekunder därefter tar AIK även ledningen med 1-2. Göteborg tar då klokt sin Timeout för att återta fokus i matchen. AIK är märkbart stärkta av sina snabba mål och bestämmer hur spelet skall föras. Sakta men säkert övertar hemmalaget kommandot och släpper nästan inte AIK förbi rödlinjen. Trots bättre offensiv lyckas man inte komma igen målmässigt. Skottstatistiken landar på 2-7 och målen 0-2. Det ger totalt 14-33 i skott och 1-2 i protokollet.

För att summera det positiva i matchen så gjorde Esther De Jong en fin insats under matchen. Esther var definitivt en av dom som satte tonen för vad man ville visa från GHC. Jennifer Carlsson mycket stark över hela banan. Väldigt fin inställning och hårt bra arbete idag. Frida Axell gör några svettiga räddningar och ser till att siffrorna ser jämna ut.

Ytterligare en match där tjejerna håller sig undan utvisningsbåset på ett bra sätt. Endast en tvåa är jättebra såklart. Imorgon väntar match mot SDE och en bra chans till 3 nya poäng.

Jonas Gers
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub