Göteborg HC är glada över att Sofia Reideborn kommer att spela för oss

Publicerad 2021-07-12 20:03


Vi har jobbat hela våren med att hitta ytterligare en målvakt och vi är glada och stolta att kunna presentera en av Sveriges bästa dam målvakter och hockeyprofil. Att få Sofia till oss visar att vår idé

att utveckla våra spelare attraherar även de vassaste spelarna i Sverige. Vi är övertygade om att Sofia kommer vara med och lyfta nivån i GHC kommande säsong. Vi har intervjuat Sofia:

Hej Sofia,

vi är otroligt glada över att Du som är en av Sveriges bästa målvakter har valt att spela för oss, hur känns det att vara tillbaka i SDHL och Göteborg HC som nu gör en långsiktig satsning?

- Jag är tacksam och glad över att Göteborg valt att se mig för den målvakten jag och är målmedvetna med att utveckla mig som hockeyspelare. Nu är jag fruktansvärt taggad på att komma tillbaka och en eloge till Göteborg som i handlingar också står för att alla är välkomna.

Du är/har en stark personlighet hur har den hjälpt dig som målvakt?

- Det är en jättesvår fråga. Jag tror bara mycket handlar om att vara trygg i sig själv. Är du trygg i dig själv speglas det av på isen. Samt att vara envis och stå fast vid det du tror på och det du tror är rätt. Det är viktigt i både arbetsliv, som hockeyspelare och som privatperson. En stark och stadig grund att stå på är en förutsättning.

Vad tycker du är viktigt för att bygga ett starkt team som vinner matcher?

- Att gruppen kommer ihop och krigar för varandra. Ett sammansvetsat kollektiv kan ta sig mycket längre än ett lag med enstaka spetspelare.

Vad har du sysslat med när du varit borta ifrån SDHL?

- Oj, jag har gjort lite allt möjligt. Har främst jobbat som Konsultchef för ett rekryterings och bemanningsföretag men även tränat småtjejer i Sundbybergs IK. Utöver det så har även min egen karriär fortsatt även det i Sundbyberg och deras Herrlag fram tills att förra säsongen ställdes in. Även jobbat lite som målvaktstränare för Starzone, så ja lite allt möjligt har det blivit ändå.

Vad blir ditt starkaste bidrag till laget?

- Stabilitet och trygghet är alltid det jag som målvakt strävar efter att bidra med. Att vara en målvakt som laget litar på. Sen såklart, vinna matcher.

Nu ska du flytta till Göteborg, vad tänker du om Göteborg som stad?

- Göteborg är en fantastiskt fin stad och det blir ett äventyr för mig som aldrig lämnat Stockholm. Så jag ser fram emot att turista lite.

Göteborg HC jobbar mycket med mänskliga rättigheter och har en värdegrund som handlar om ansvar, vara modig, engagerad och ha roligt, samtidigt som klubben arbetar hårt för allas rätt att idrotta och vara den man är. Vad vill du bidra med för att stärka unga tjejers idrottande?

- Att du som tjej får välja andra vägar, andra perspektiv eller andra åsikter. Du är precis lika välkommen att utöva den sporten som vi alla älskar. Jag vill verkligen bidra med att bana en bredare väg för svensk damhockey och är tacksam för att Göteborg välkomnar och respekterar mig för det.

Du kommer ha "Krillan" som målvaktstränare och Nicole J som målvaktskollega, Vad tänker du om det?

Inget mer än att jag ser framemot det, att tävla, att träna och att bli en bättre hockeymålvakt.

Till sist vad är dina tips till unga tjejer som vill bli lika bra som du i målet?

- Haha jadu. Ha kul och tro på den egna förmågan. Utan tilltro till det man håller på med tar man sig ingenstans. Så tro på det du håller på med, ha kul på vägen men ge också 100% varje gång du ställer skridskorna på isen.

Välkommen till Göteborg HC Sofia

Jan Mellgren
Md svs sdhl rgb
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub