Sista hemmamatchen spelad

Publicerad 2021-02-14 20:00

Säsongens sista hemmamatch när Göteborg HC tar emot Djurgårdens IF i Angered Arena. Det kanske är tur ändå….. Ännu en spelare borta med skada. Den här gången handlar det om Isabella Burghart som skadade ett knä på träning. Kan tjejerna få till en fin avslutning på hemmasäsongen ?

Efter en lite försenad matchstart på grund av teknikstrul får vi se ett GHC som kommer ut piggt och inspirerat. Tempot är högt och underhållningsvärdet på topp. Det är först när GHC drar på sig en trippingutvisning vid 6.57 som DIF kan ställa några allvarliga frågor. GHC fortsätter att gnugga på och spenserar en hel del tid i anfallszon. Men ishockey är inte alltid rättvist och när klockan står på13.25 Får DIF in 0-1 med ett skott från dålig vinkel som på något sätt hittar in i allra sista maskan i krysset. Strax därefter får GHC chansen i powerplay. När matchuret visar 13.51 sätter Emma Keenan 1-1 assisterad av Wiktoria Sikorska. Perioden igenom bjuds vi på bra ishockey. Känslan är att GHC har övertaget, men skotten slutar 5-10 och målen 1-1.

Andra perioden inleds lite mer trevande fram tills tiden 2.35 när GHC tar ytterligare en utvisning. Efter mindre än en minut tar talangfulla Wiktoria en soloåkning som är tillräckligt mycket hot för att DIF skall ta en trippingutvisning. Vid lika antal spelare på isen parkerar Djurgården i GHC´s zon, och det ser ungefär lika dant ut när DIF har powerplay när klockan visar 8.23. 11.36 får Djurgården ett straffslag som resulterar i 1-2. Göteborg fortsätter att göra det jobbigt för sig när man drar på sig ytterligare utvisning 18.34 in i perioden. Det krävs en Djurgårdsutvisning i slutet av perioden för att jämna ut spelet. Skotten skriver vi till 4-10 och målen till 0-1

Slutakten hinner bara bli 43 sekunder när Stockholmarna, som precis blivit fulltaliga, gör 1-3. Göteborg blir stillastående och passiva, vilket DIF utnyttjar och gör 1-4 efter 2.59. Drygt minuten senare flyttar Göteborg upp spelet under några korta sekvenser när man får spela i numerärt överläge. Men säg den lycka som varar. Klockan hinner bara ticka iväg 27 sekunder när det är dags för nästa Göteborgsutvisning. Djurgården är inte sena att utnyttja det och efter 8.11 är 1-5 ett faktum. 9.13 slår klockan när även 1-6 skrivs in i protokollet. Utvisningarna haglar tätt och när tiden visar 9.42 är det dags för en Djurgårdsutvisning. Vi har sett det förr: Än en gång släpper vi in mål med en spelare mer på banan. 1-7 hamnar även det i protokollet. 4-8 blir skotten i slutakten och målen som skrivs upp i samma protokoll är 0-5. När vi summerar matchen blir siffrorna 13-28 och 1-7. Utvisningarna var talrika med 10 minuter för vardera laget.

Än en gång gör utvisningarna att uppförsbacken blir för brant. Kul att se var att Linnéa Pettersson Dove var med som ordinarie från start. Hon gjorde det väldigt bra och det skulle inte förvåna mig om hon ingår i ordinarie truppen kommande säsong. Jennifer Carlsson med sin fysik är en av spelarna som imponerade i matchen. Jennifer vinner mycket närkamper och mycket puck över hela banan. Helt klart en viktig del i GHC's kärntrupp. Kedjekompisen Sandra Rannerud är även hon en spelare som får oss att höja på ögonbrynen. Hon sliter hårt matcherna igenom, och med sin starka skridskoåkning och fina teknik är hon ett hot mot gästerna så fort hon är på isen. Sist men inte minst förtjänar även Sanna Augustsson beröm för sin utveckling som imponerar.

Jonas Gers
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub