Segerintervjuer efter vinsten mot Malmö

Publicerad 2020-03-01 16:37
​​Göteborg HC vinner den tredje och avgörande matchen mot Malmö med 4-0 efter en stark lag insats.

Anna Borgfeldt beskriver det hela så här;

Hur känns det?


- Ja det känns jättebra! Det är så skönt att vinna idag.

Hur skulle du vilja summera säsongen?

- Jag får summera den som coach gjorde, upp och ner. Mest ner kanske, men det är mest kul att vi lyckades hålla oss kvar. Det ska bli riktigt kul att vi får ha kvar laget i Sdhl nästa säsong.

Hur kändes matchen idag?

- Det kändes som vi verkligen samlade ihop oss efter förlusten igår och kom ut som ett helt nytt lag och spelade vår bästa hockey, så det var väldigt kul.

Vad har varit de största utmaningarna denna säsongen?

-De största utmaningarna har varit att försöka vända de negativa trenderna och förlustsvitenerna. Det har varit många tuffa matcher. Och det har varit till att kämpa för att ta sig tillbaka.


Matilda Rantanen summerar matchen och säsongen.

Hur känns det?

-Jo men det känns fantastiskt och att vi kunde avsluta säsongen med vår bästa match på väldigt länge och jag är otroligt glad och stolt över alla som verkligen gav sitt yttersta idag.

Hur skulle du vilja summera säsongen?

-Det har varit väldigt många upp och nergångar. Vi har kämpat hårt nästan varje match och många gånger så har vi förtjänat mer poäng än vad vi har fått, men trots det så tycker jag att vi inte ger upp utan vi kommer ut som starkast nu i sista matchen.

Vad har varit de största utmaningarna denna säsongen?

- Det har nog varit att fortsätta kriga på trots att det ofta har varit stolpe ut, det är lätt att man viker ner sig och nästan vill ge upp när man inte får resultaten med sig.

Om du ser till förra säsongen, tycker du att ni har lyckats bättre?

- Jag tycker definitivt att vi har haft bättre prestationer och vi har varit mycket närmare de andra lagen. Det har varit väldigt många jämna och spännande matcher som definitivt kunde gått annorlunda.

- GHC i SDHL 20/21!, avslutar Rantanen.


Tränare Stefanie och Oskar säger så här om säsongen.

- Det känns bra såklart. Vi gick in med målet att vinna kvalet. Det gick till tre matcher, det var väl inte riktigt tanken men vi knöt ihop säcken i tredje och bevisade att vi är det bättre laget och att vi hör hemma i sdhl, säger Oscar.

Stefanie fyller i
- Det känns bra, stort grattis till alla tjejerna. De visar allihopa att de är ett Sdhl-lag och spelade bäst detta året också.

Om ni skulle summera denna säsongen, hur låter det då?

- Det har varit väldigt mycket upp och ner. Vi hade en ganska bra start och vi låg över strecket ett par veckor. Sedan hamnade vi i en liten svacka som höll i sig. Jag tycket inte att spelet inte riktigt satt. Men efter jul kom vi samman lite mer och vi ställde lite mer krav på varandra. Då steppade vi upp och gjorde några bra matcher. Det har varit en lång förberedelser inför kvalet då vi har vetat om att vi skulle spela kval, menar Oscar.

- Jag håller med och vi var uppe och vi var ner, vi var jättener. Men vi visste att tjejerna hade något att spela för och vi kom samman igen. Och även om vi bara var tio tolv stycken några gånger så sa vi till varandra att vi alla här ska spela och kämpa för varandra. Det var inget enkelt men de ville spela, avslutar Stefanie.

Mikael Hjertquist
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub