Vårt värdegrundsarbete uppmärksammas åter av NHL

Publicerad 2020-06-27 10:40


Vi är stolta och glada över att NHL valt att lyfta Göteborg HC och vårt värdegrundsarbete i samband med NHL Pride Day!

NHL och Göteborg HC är eniga om alla människors lika värde och att HBTQ-frågor är viktiga. Ett väldigt visuellt finurligt sätt att visa stöttning för HBTQ inom hockeyn är att tejpa klubban med regnbågsfärgad Pride Tape, vilket många spelare och klubbar i NHL och andra ligor gör för att visa stöd. Det riktigt fina med Pride Tape är dock att varje köpt rulle ekonomiskt bidrar till organisationer som arbetar stödjande med HBTQ ungdomar, inte bara inom hockeyn utom i alla sporter, framförallt i Nordamerika. Pride Tape och NHL samarbetar ofta och det var inför NHL Pride Day som vi i Göteborg HC blev kontaktade av Pride Tape med förfrågan om att vara del av Champions for Change – Goda exempel på aktörer för förändring – på NHL Pride Day.

En Göteborg HC-spelare som i stort sett alltid kör med Pridetejpad klubba är Sarah Lindgren som säger: "Jag får mycket frågor av andra spelare om Pridetejpen på klubban och det är ett grymt sätt att börja en konversation om att ta ställning och sprida medvetenhet om HBTQ-frågor förutom att tejpen är snygg! Göteborg HC jobbar ju mycket för de här frågorna så det känns som att det gifter sig att som spelare i klubben prata om detta. Jag vill att alla skall känna sig välkomna till oss i Göteborg HC. Det är riktigt häftigt att NHL tar med oss på Pride Day, är uppriktigt helt ställd och ödmjuk över att få dela vad vi står för med så många människor som de når ut till."

Göteborg HC är stolta över att bli uppmärksammade, och i ett sådant gott sällskap dessutom, på världens största Instagramkonto för hockey. Vi vill rikta ett stort tack till Jeff McLean på Pride Tape som föreslog oss för NHL och till Peter Bottini, Social Media Manager på NHL, för att vi får delta i NHL Pride Day!

Vårt värdegrundsarbete fortsätter givetvis och under nästa säsong hoppas vi att Göteborg HC ska HBTQ certifieras! En HBTQ certifiering innebär bland annat att verksamheter arbetar normkritiskt och systematiskt för inkludering av HBTQ personer. Vi samtalar med Idrott och föreningsförvaltningen och hoppas att kunna bjuda in alla föreningar som verkar i Angered Arena för att gemensamt HBTQ certifiera oss och därmed bli den första arenan där alla föreningar står upp för HBTQ rättigheter och inkludering. Vi har även bjudit in Angered Arenas personal i att medverka och hoppas att de kan vara med även om Arenan i dagsläget avböjt på grund av andra behov av kompetensutveckling.


För de, likt oss, som saknar att fira Pride som ju blev inställd till följd av corona, kan istället delta digitalt i Global Pride som sänds online i 24h på lördag den 27 juni från och med klockan 07.00 svensk tid. Prideorganisationer från världens alla länder deltar med tal och uppträdanden med flera världsartister. Cirka klockan 17.00 får vi se Sverige delta med bland annat artisterna Dotter och Kuba Jasiecki. Hela eventet ses live bland annat på

https://www.globalpride2020.org/

Vi kommer fortsätta manifestera vårt stöd för HBTQ-personers rättigheter säsongen 2020 – 2021, ett tips är att hålla utkik på isen – och spelarnas klubbor!

Md f rening webshop ocean ghc 02
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub