Näst sista hemmamatchen avgjord

Publicerad 2021-02-07 17:52

Söndagsaction i Angered Arena med två hungriga kombattanter som verkligen är hungriga på en seger. SDE har vunnit två av tre möten, men GHC vann senast lagen möttes. Ytterligare en viktig kugge saknas idag: Stabila Klara Seroiszkova. Detta kommer innebära mer speltid för den 16-åriga talangen Linnéa Pettersson Dove.

SDE inleder något hungrigare än GHC och kommer till en del avslut som Frida Axell inte har några problem med. Efter lite mindre än 5 minuter kommer Louisa Lippiatt Durnell i en fin soloåkning som inte resulterar i någon farlighet. Detta klickar igång hemmalaget och vid 8.35 tar Louisa Lippiatt Durnell än en gång kommandot över pucken och prickskjuter in 1-0. När matchuret visar 10.01 får GHC chansen att utöka i och med ett powerplay. I den spelformen har Göteborgarna stor förbättringspotential, då man sällan kommer till något organiserat spel. Strax efter powerplay kommer man istället med ett underbart fartfyllt anfall som med en liten gnutta tur hade visat sig i protokollet. 14.13 in i perioden tränar vi återigen på att vara i numerärt överläge. Något bättre den här gången med lite mer tid i anfallszonen och några hyffsade avslut. 16.35 är det dags för Göteborg att visa upp sig i paradgrenen boxplay efter utvisning i offensiv zon. SDE verkar inte trivas i att vara en mer på banan och drar på sig en korkad interference efter exakt en minut av sitt powerplay. Första perioden går till hemmalaget med skottstatistik som säger 14-8 och härliga 1-0 i målkolumnen.

SDE är givetvis inte helt nöjda med första perioden, vilket syns tydligt i agerandet på isen. GHC är tydligt tillbakapressade i inledningsminuterna och vid den kända matematiska sifferkombinationen 3.14 får Frida kapitulera. 1-1 är ett faktum. Några anfall senare åt båda håll letar sig pucken oturligt in i maskorna bakom Frida igen. Klockan visar då 4.55. Trots det har matchen ändrat karaktär med högre fart av Göteborg. Efter 6.19 kommer en riktig kalldusch i form av mål för gästerna. 1-3 känns inte riktigt rättvist i det läget. Hemmalaget tappar i och med detta mod och följsamhet. Detta till trots äter GHC sig närmare spelmässigt närmare, inte minst tack vare hårt arbetande Sandra Rannerud. Sandra reducerar till 2-3 vid tiden 10.10. Lite rejälare för västkusttjejerna efter det, men en utvisning strax därefter ändrar på momentum i matchen. GHC verkar inte hitta sitt grundspel, ens när man spelar powerplay i två minuter när man är inne i slutskedet av andra perioden. Skottstatistiken speglar klart perioden med 7-18 som resulterat i 1-3.

Hemmalaget får inleda tredje akten i powerplay. Efter 1.22 skjuter Emma Keenan från anfallsblå och Sofia Gidsäter Niklasson får klubban på den och styr in kvitteringen. Kort därefter visar vi återigen upp oss i boxplay. SDE har vässat till sitt powerplay och det krävs några kvalificerade ingripande från Frida. SDE fortsätter trycka på i anfallszon och i en stökig situation när klockan står på 7.08 sprätter gästerna in 3-4. GHC har svårt att komma till något ordnat spel i slutperioden. Undantaget är formationen med Sandra Rannerud, Jennifer Carlsson och Tereza Radova som hittar varandra lite bättre över hela banan. Efter en lite olycklig närkamp med oturlig landning tvingades Sandra utgå med drygt 2.30 kvar av matchen. GHC tvingas då möblera om i kedjorna vilket inte hjälpte till i ett tufft läge i matchen. SDE släpper inte hemmalaget närmare innan slutsignalen ljuder. Statistiken då? Skott 3-13 och mål 1-1 vilket ger en total i matchen på 24-39 och 3-4 i gjorda mål.

Trots att Göteborg kändes lite trubbiga idag är man stundtals framme och utmanar. Louisa Lippiatt Durnell var startmotorn som drog igång GHC som inte gick riktigt på alla cylindrarna idag. Formationen med Rannerud, Carlsson och Radova var hemmalagets bästa över 60 minuter, Rannerud är pigg och hårt arbetande över hela banan, medans övriga två är rejäla och stabila både i det fysiska och över pucken. Det går inte att stänga den här matchen utan att ge fantastiska Frida Axell en stående ovation för flera av dom viktiga räddningarna hon gör.

Nästa söndag tar vi emot Djurgården för säsongens sista hemmamatch. Skall vi klara av att stå upp mot huvudstaden och kanske till och med knipa någon poäng?

Jonas Gers
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub