Matchreferat 25/10-29/10

Publicerad 2019-11-03 16:40
Matchreferaten från matcherna: 25e okt mot Djurgården, 26e mot Linköping, 28e mot Modo och 29e mot Luleå.

Matchreferat

En tight matchvecka i bagaget. Fyra matcher på fem dagar, två vinster och två förluster.


vs. Djurgården

Tuff match! Vi startar starkt i första perioden, får ner djurgården djupt och får en del långa anfall. Vårt hårda jobb ger tillslut resultat, Jennifer Carlsson ger oss ledningen efter 16 minuter assisterad av Hanna Thuvik och Samantha Fieseler. 1-0 står sig perioden ut. I andra perioden hamnar vi på hälarna. Djurgården trycker på och gör 3 mål i perioden. Vi gör ett mål genom Emma Keenan i powerplay, assisterad av Anna Borgfeldt och Louisa Lippiatt Durnell. I tredje perioden så försöker vi forcera men lyckas inte, djurgården gör 2-4 med ca 1:30 kvar av matchen.


vs. Linköping

Vinst efter straffar! Linköping kom till Göteborg men stor revanschlust sen senaste mötet. Vi kommer ut bra, åker mycket skridskor och jobbar hårt. Pressar Linköping långa stunder. Efter en lång sekvens i Linköpings zon gör Emma Keenan 1-0, assisterad av Hanna Thuvik. Linköping sticker emellan med ett mål innan vi får till 2-1. Hanna Thuvik hittar nättaket, assisterad av kedjekompisarna Jennifer Carlsson och Margot Möllersten. I andra perioden kommer vi ut bättre än dagen innan. Trots hårt jobb så gör Linköping 2 mål i perioden. Vi går in i tredje perioden med ett underläge 2-3, men vi ger oss inte. Vi jobbar och sliter och tillslut så får vi till en reducering. Louisa Lippiatt Durnell hittar Hanna Thuvik som skjuter direkt och 3-3 är ett faktum. Ett resultat som står sig perioden ut. I förlängningen så svänger de rejält första 2 minutrarna. Sen blir de lite mer kontrollerat från båda lagen, 3-3 står sig. I straffarna är vi starkast idag. Efter att Frida Axell räddat 4/5 straffar och mål från Hanna Thuvik och Emma Keenan så går vi segrande ur kampen. Gött att två pinnar stannar i Göteborg! Nu jagar vi nya mot Modo och Luleå på måndag och tisdag, vi ses!


vs. Modo

Vi kommer till matchen med vetskapen att vi går om Modo i tabellen vid vinst efter full tid. Starten i matchen kunde inte startat sämre, vi släpper in mål efter 18 sekunder. Vi lägger ingen fokus på de, utan strutsar tillbaka direkt. Äger perioden och skapa många målchanser men pucken vill inte in, 16-5 i skott till oss efter första perioden. Andra bli mer jämn, kanske lite fördel Modo. Emma Johansson kvitterar i powerplay efter en retur 5 minuter in i andra perioden, assisterad av Emma Keenan och Louisa Lippiatt Durnell. Modo vill inte vara sämre, även dom gör ett mål i powerplay. Tredje perioden blir också jämn. Vi forcerar på slutet och vi för utdelning med ca tre minuter kvar. Anna Borgfeldt hittar nätet från nära håll, även detta mål i powerplay. Anna serveras av Emma Keenan och Celine Tardif. Matchen slutar 2-2 och går till förlängning. Modo kontrollerar förlängningen och spenderar mycket tid i vår zon. Dom får ett jätteläge att avgöra, men Frida Axell står återigen i vägen. Efter ca 3 minuter IM i förlängningen kommer Emma Keenan fri, får ett slag på klubban och får en straff med sig. Hon tar hand om den själv och avgör matchen med ett skott mellan benen på Modos målis. Vi får med oss extra poängen och gör en överlag bra insats.


vs. Luleå

Luleå gör spänningen i matchen kort med fyra mål i första perioden. Vi kommer inte alls upp i den nivån vi visat upp tidigare och går av efter första med 0-4. Andra perioden startar på samma sätt som första, Luleå gör två mål första tio minutrarna. Vi gör ett mål i denna perioden gemen Louisa Lippiatt Durnell, utan assist. Tredje perioden slutar 0-0 med skotten 12-4, vilket visar att vi försökte in i det sista. Slutresultatet skrevs till 6-1, fördel Luleå. Nu är det uppehåll fram till 16/11 då vi tar emot AIK i Angered Arena. fram tills dess så laddar vi batterierna och slipar till detaljer i vårt spel.

fanny mellgren sjödahl
Md en infographicfb share1
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub