Göteborg HC startar ett unikt samarbete med Jeddah Ice Sports Club

Publicerad 2019-07-31 19:38
Göteborg HC bygger broar med andra länder och först ut är ett damlag från Saudiarabien

Under två veckor mellan 6-20 augusti ska vi bygga nya vänskapsband med spelare som är i början av sina hockeykarriärer. Detta är starten på Göteborg HC´s arbete med att bygga internationella relationer där vi vill bidra till att stärka ishockeyn som en global sport. Mötet mellan spelarna från Saudiarabien och våra spelare blir en upplevelse för alla inte bara för att vi delar kärleken till ishockey utan även för att utveckla relationer och den kulturella mångfaldens möjligheter.

Under vistelsen kommer spelarna från Saudiarabienbesöka flera av GHC´s partners för att ta del av exempelvis hållbar utveckling, återvinning hos Renova AB. Vi kommer även att besöka Erlandsson Bygg AB för att ta del av hur svenska företag arbetar med mångfald och jämställdhet. Naturligtvis kommer Bauer och Murbecks att visa olika typer av hockeymaterial för damer och vad de ska tänka på när de köper utrustning.

Ordförande för Jedda Ice Sports Club, Sultan Bin Yasser Bin Ali Salamah och deras tränare Sultan Salama hoppas på sikt att spelarna ska inspireras och utveckla sina kunskaper på isen när de är i Göteborg. Satsningen är en del av Saudiarabiens nya strategi att saudiska flickor ska både ha fysisk träning och även lära mer om hur viktigt det är att vara fysisk aktiv.

Spelarna som kommer har stora drömmar och vill på sikt vara med och spela internationella matcher. Dajana Bahader berättade i en intervju i Saudi Gazette "jag har utövat denna sport i nästan två år och jag har tittat på You-tube -turtorials för att lära mer. Jag vill vara en del av det här talangfulla laget och vi strävar efter att komma ut i världen. Albandari, 18 år, som är en av de skickligaste i laget säger " jag har åkt skridskor sedan jag var åtta år och jag älskar det. Jag tror att det finns en möjlighet för mig och mitt lag att lyckas regionalt och internationellt.

Göteborg HC ser fram mot mötet med Jedda Ice Sports Club och vi kommer att uppdatera vår hemsida och våra sociala medier om det som händer under de här två veckorna.

Fanny Sjödahl Mellgren
Md ice hockey weekend 6 oktober
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub