Förlust Mot SDE men vi spelar allt bättre

Publicerad 2020-11-21 21:36

I första perioden gjorde SDE det svårt för oss med ett högre pucktempo och en kraftfull intensitet. Nicole höll oss inne i matchen med hjälp av backarna. Suzuki är våran lysande stjärna i defensiven. Trots 2 powerplay lyckas vi inte riktigt utmana SDE under första 20 minutrarna.

Andra perioden går även den till gästerna, både spel- och målmässigt, med 2-0 och 3-0 där det senare målet gjordes i spel 5 mot 3 med bara sekunder kvar på första utvisningen. Lite surt när vi under matchen försvarar oss bra i boxplay. Vi drar på oss några onödiga utvisningar vilket sliter på några hårt arbetande spelare som även spelar i powerplay. Det kanske till viss del förklarar varför vi inte lyckas nä vi är en mer på banan.

Tredje perioden är inte mer än ett par minuter gammal när formstarka Sofia Gidsäter-Nicklasson gör reduceringsmålet som innebär 1-3. Detta är tändvätska för laget som börjar hitta strukturer i spelet igen. Första formationen tillbringar mycket tid i anfallszon utan att få utdelning. Med knappt 3 minuter kvar av tredje perioden drar gästerna på sig en utvisning och coachteamet tar en timeout och lyfter ut duktiga Nicole Jackson ur kassen för att spela 6 mot 4 i ett försök att komma ett steg närmare målmässigt. Men fru Fortuna väljer ännu en gång att vända oss ryggen när SDE direkt på tekning rensar ut pucken som hittar in i vårat mål. Våra fantastiska tjejer kämpar in till slutsignal, men lyckas inte putsa siffrorna.

Ytterligare en match där ingen egentligen faller utanför ramarna. SDE vinner helt rättvist idag och man gör det på sitt spel, och inte på GHC's brist på spel.

Några som är värda att lyfta lite extra idag är Nicole Jackson, Sena Suzuki och första formationen med Sofia Gidsäter-Nicklasson vid rodret.

Jonas Gers
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub