Djurgården v/s Göteborg HC 4-1

Publicerad 2021-09-12 19:09

Efter förlust mot LHC igår är det ett revanschsuget lag som åker till Hovet för att plocka poäng av Djurgårdens IF. Spänd förväntan att få se nyförvärven då detta blir min första match för säsongen

Nya tjeckiskan Hana Haasova får en fin chans direkt i första bytet. Inledningen av matchen tycker jag i all väsentligt tillhör Göteborg. I alla fall fram tills man får Powerplay efter 5.22. Svårt att hitta något positivt att säga mer än att det finns potential till förbättringar i spelformen. PP-formationen med Sikorska, Haasova, Radova, Möllersten och Kjellander avslutar med ett fint anfall, men lyckas inte överlista Djurgårdens keeper. I efterföljande Boxplay efter 9.20 visar däremot GHC ett fint och uppoffrande försvarsarbete med tryggt och felfritt agerande av nyförvärvet Sofia Reideborn mellan stolparna. Drygt tre minuter senare kommer DIF i ett soloanfall med hög fart som tvingar Margot Möllersten till att bromsa upp henne med klubban vilket renderar i en utvisning. Det blir trots detta ett avslut där sista utposten utan problem fredar kassen. Återigen gör man en fin insats i BP. Första perioden slutar med 15-3 i skott till hemmalaget men mållöst så långt.

Andra perioden hinner inte bli mer än 14 sekunder när Reideborn ställs ensam mot två blåklädda som efter en bjudning av GHC inte gör något misstag. 1-0 får vi där. En kort stund därefter får hemmalaget fritt skottfält och prickskjuter in 2-0. Efter en tid av alldeles för nätt och okoncentrerat spel får Göteborg chansen att visa upp ett Powerplay som visar upp ett bättre ansikte utan att bli farligt. Mittenakten går helt i utvisningarnas tecken. Vid 9 minuter drar gästerna på sig en utvisning som omgående renderar i 3-0 och därtill utvisning för Djurgården för osportsligt uppträdande vid firandet av målet. Nu visar dom vitklädda lejoninnorna att dom minsann kan spela PP med lång sekvens i anfallszon med viss kreativitet. Med beslutsamhet trycker Tereza Radova in 3-1. Men säg den lycka som varar…. kort därefter utökar DIF till 4-1 genom en backhand i snäv vinkel rätt upp i krysset. GHC blir otrygga i egen zon efter detta och tappar puckar samt felpassar. Betydligt bättre när man kommer över anfallsblå där bland andra nya Hana Haasova visar kvaliteter. Även i avslutningssekunderna utvisas en av Stockholmarna. 11-5 i skott och 4-1 knackar vi in som periodsiffror.

Perioden 3 inleds med en spelare mer på banan för GHC, men innan man hinner etablera tryck utvisas Sandra Rannerud. Utvisningarna spelas av och efterföljande minuter kämpar båda lagen för att få ordning på sitt spel. Trots att DIF utvisas efter 4 minuter blir det inget självförtroende i spelet. Tro det eller ej men det följer ytterligare ett Powerplay sekunder efter förra utvisningen där det blir lite mer attack mot djurgårdskassen där Cordoba visar auktoritet och anfallsvilja. Efter en tilltrasslad situation direkt efter tekningen ramlar Wiktoria Sikorska och slår i huvudet mot ett ben och är borta resten av matchen. Efter en liten period med två lag som tävlar om att ta initiativet i perioden utvisas GHC igen. Sofia Reideborn gör några kvalificerade räddningar och stormen rids ut även den här gången. I samma stund Göteborgarna blir fulltaliga ställer Cordoba och Rannerud en ordentlig fråga i ett ambitiöst anfall. Närmare än så kommer inte GHC i matchen. 10-5 i skott och 0-0 blir periodsiffrorna.

Matchen slutar 4-1 och skotten 36-13. En sönderhackad match med 22 minuter utdelade i utvisningar. GHC har resultatet till trots flera spelare som visar upp sig och lovar ett bättre resultat framöver.

Med 3 stars of the game vill Jonas Gers lyfta bra prestationer från matcherna i vinter

#3 Hana Haasova. (Hungrig mot nätet. Kommer producera under säsongen)(1poäng)

#2 Sandra Rannerud. (Hårt arbete över hela banan. Ser ut att älska varje minut på isen)(2poäng)

#1 Sofia Reideborn. (Visar i många lägen varför förväntningarna på henne är högt ställda)(3poäng)

Jonas Gers
Md svs sdhl rgb
Md sk rmklipp
Md klubb2014
Md visste du att
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub