Bra start på 2021 - seger med 2-0 mot SDE på bortaplan

Publicerad 2021-01-02 19:49

2021 började på allra bästa sätt. Seger med 2-0 mot SDE och trenya poäng och en väl genomförd match.

Matchen mot SDE började lite avvaktande och bägge lagen skapade några korta anfall utan resultat. Redan 8-9 minuter in matchen så börjar vi skapa lite längre anfall och får även lite puckar på mål men ställningen efter 1:a perioden är 0-0 med spelövertag GHC.

Vi kommer ut taggade till 2:a perioden och tar kommandot över matchen och får direkt med oss en utvisning som vi förvaltar bra genom ett snyggt passningsspel som slutligen når Klara Seroiszkova som lägger ett snyggt, välplacerat skott framför en trafikerad målbur. Efter Målet så försöker SDE komma ut i lite anfall men Frida gör några fina räddningar och säkerställer vår ledning.

Vi kommer ut till en 3:e period med en 1-0 ledning och tjejerna fortsätter att vara noga med detaljerna och vi kan med det fortsätta jobba med puck och pressa tillbaka SDE i deras egen zon. ca 8 minuter in i perioden så får Margot Desvignes efter en assist av Lippit snyggt hänga in 2-0 bakom SDE målvakten. SDE försöker i några och inte helt ofarliga anfall utjämna resultatet men vår Frida Axell storspelar i målet hela matchen och gör några riktigt fina räddningar och fär därigenom också hålla nollan. Trots SDE press i de sista 10 av matchen så håller laget ihop det. Vi ser under matchen en del fina insatser som inte gav utdelning i matchen men på sikt kommer resultera i mål. Tereza hade ett par fina inbrytningar ifrån sin högerkant där hon använder sin fart och styrka. Sofia och Jennifer gjorde ett fint jobb i anfallszonen och styrde SDE spelarna bra och förstörde många uppspel för SDE. Bakåt så gjorde Klara en stor match där hon var bestämd i egen zon och även vågade driva framåt. Frida Axell fick hålla sin första nolla i SDHL och det var hon väl värd, hon har haft ett par riktigt bra matcher i kassen och skapar lugn hos utespelarna. Nu laddar vi om för dagens match mot AIK och vi hoppas att laget har laddat om och startar matchen i högt tempo och tar taktpinnen direkt.

Grattis till vinsten tjejer.

https://www.sdhl.se/play/video/109798?provider=sta...

jan Mellgren, Mikael Gabrielsson
Md f rening webshop ghc 02
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md klubb2014 4
Md sk rmklipp
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub