Att vara den man vill vara – Tomas Enhager stöttar SDHL-laget

Publicerad 2020-07-24 13:23

Vi har intervjuat Tomas Enhager som tillsammans med sin kollega Anna Wilson ska arbeta med att stärka SDHL-laget Göteborg HC. De ska utveckla spelarna både som spelare och människor. Tomas och Anna driver tillsammans företaget WE CHR AB – Corporate Health Responsibility (klicka på bilden och läs mer)

Anna har erfarenhet av att arbeta som chef och ledare i över 30 år. Hon har en imponerande utbildningsbakgrund och har sedan 10 år arbetat med att hjälpa och utveckla individer, ledare och organisationer. Anna driver även sitt eget utbildningsbolag Wilson Utveckling AB. Hon klättrar och paddlar kajak på sin fritid. http://wilsonutveckling.se/

Tomas är en välkänd föreläsare som utbildar inom personlig utveckling, motivation och värdebaserat ledarskap. Han har coachat landslagsidrottare och världsartister, ledare och chefer. Han har genomfört integrationsprojekt där alla nyanlända antingen fick arbete eller kom in på utbildningar. På fritiden tycker Tomas om att träna utomhus och att skriva. Han har gett ut sju böcker varav en roman med titeln Tyd tatueringen. Tomas driver sitt eget bolag Enhager Visdom AB https://www.enhager.se/

Vi är stolta och glada över att Tomas och Anna vill stödja oss i arbetet att utveckla våra spelare så att de kan få ut så mycket av sig själva som möjligt på isen, och i livet utanför hockeyn.

Tomas, Du och Anna är en del av SDHLś ledarteam, kan Du berätta för läsarna vem du är?

Jag har jobbat med mental träning sedan 1989, efter att ha gått en unik coach-utbildning hos Anthony Robbins i USA. I början på 90-talet började jag och min bror Kjell jobba med damlandslaget i golf, med bland andra Annika Sörenstam. Vi jobbade även med GöteborgsOperan och Göteborgs konserthus. Åren gick och vi fick möjlighet att testa och se att det jag lärde av Anthony Robbins fungerade bra även i Sverige. Det jag har lärt mig under åren är att försöka förenkla det vi normalt krånglar till.

Erfarenheten, när det gäller att coacha elitidrottare, är också att det är viktigt att medvetet lägga tid på återhämtning som en del av träningen. Att man gör något annat än bara spela ishockey, och komma ihåg att det är stor skillnad på att återhämta sig och att slöa. Återhämtning kan vara meditation, yoga, en promenad i skogen etc. Då återhämtar man sig medvetet och får energi. Om man slöar så tränar man på att bli slö, det hjälper inte. Jag vill att alla ska våga göra det lilla extra på isen, och att det inte bara ska vara är ok att göra fel, vi ska få spelarna att medvetet gå utanför sina föreställningar om vad som är möjligt. Hur ska man annars kunna växa? Och då blir det misstag ibland, per definition. Det är tecken på att jamang vill och vågar ta chansen att utvecklas.

Fakta; Antony Robbins är en av världens absolut främsta coacher och inspiratörer. Antony har skrivit flera omtalade böcker som exempelvis Din gränslösa styrka och Väck jätten inom dig. Robbins har coachat några flera av världens främsta idrottare, artister och till och med några av USA's presidenter.

Vad är mental träning och hur kan det hjälpa en hockeyspelare?

När jag träffade spelarna i SDHL-laget förra året insåg jag att de verkligen inte är bortskämda. För nästan alla var det första gången de var med om att arbeta med den mentala sidan. Jag upplevde att de var mycket tacksamma.

Jag tror att hela föreningen behöver utveckla både självförtroende och självkänsla, och skapa strukturer för att jobba med det. Spelarna i föreningens alla lag mår bättre av att tilliten ökar mellan styrelse, föreningen, funktionärer, ledarna och spelarna. Mår man bra så spelar man bättre. Spelar man bättre så ökar man sannolikheten att man får resultaten med sig på isen. Det är viktigt att utveckla en kultur där man litar på sig själv och varandra.

Jag tycker rent generellt att idrott har en otroligt viktig roll när det gäller att skapa förebilder och kulturer där alla får delta, växa och ta för sig. Att alla vet att det var och en gör påverkar många andra. För mig och Anna är arbetet med SDHL-laget en del av vårt sociala engagemang.

Du har jobbat inom många idrotter och företag, ser du skillnader i de insatser som du gör?

Den stora skillnaden är att spelare och ledare inom idrotten hela tiden är i "skarpt läge", på varje match, varje träning är det svart eller vitt och ingen kan gömma sig. Det finns en ständig drivkraft att bli bättre, att utveckla sig. I företagsvärlden är inte behovet av att växa och ständigt bli bättre bli lika tydligt. Inom idrotten är målet att varje dag bli bättre.

De stora likheterna är att alla människor har potential att växa och att utmana sina rädslor. Jag brukar utmana såväl idrottare som anställda i de företag jag arbetar med att se idrotten respektive arbetet som ett träningsläger för att träna på att bli den människa de vill bli och vara.

I de uppdrag Anna och jag gör i små och stora organisationer gör vi först en nulägeskartläggning och får automatiskt en åtgärdsplan för hur alla olika avdelningar kan göra för att växa och må ännu bättre. Sedan hjälper vi företagen att genomföra de åtgärderna. Vi utgår bland annat från den ram som arbetsmiljöverket föreskriver. Det är till exempel viktigt att man inte ser varandra som konkurrenter utan ser sig som ett lag. Att man skapar en kultur där man vågar ställa frågor och testa saker, att man lär av det och gör nödvändiga förändringar. Jag kan se hur viktigt det är att skapa strukturer där det finns utrymme för en stark, positiv och tillåtande kultur som sedan styr arbetsplatsen eller laget.

Vilket tänk ska ledare ha med sig när man leder elitidrottare

Det är viktigt att se individen som individ och laget som ett lag. Som ledare behöver man se behoven hos varje spelare för att de ska växa i laget. Det behövs ett situationsanpassat ledarskap som ser spelaren både som kugge i ett lag, men också som en spelare som vill utvecklas, och som en individ utanför isen som ska må bra privat. Vi får aldrig glömma bort personen och hur vi hjälpa den här människa så den växer som spelare och människa. Om vi leder utifrån att man växer brett både på och utanför isen skapar vi en situation där individen har möjlighet att må bra och få ut så mycket av sig själv som det går. En viktig dimension är att man som ledare låter spelarna glänsa och synas.

Vilka lärdomar gjorde du under ditt första år med Göteborg HC?

Jag upplever att spelarna var oerhört öppna och mottagliga, det var så roligt. De är nyfikna och vetgiriga. Jag upplevde att flera av dem har en fullspäckad vardag med ishockeyn, jobb, studier, fritid, familj och vänner. Vi kan behöva hjälpa till med att med att hitta en balans mellan alla aktiviteter och återhämtning.

Hur kommer du att jobba med Spelarna i GHC i år?

Tanken är att Anna Wilson och jag kommer att jobba med mentala mål och vad de enskilda spelarna kan utveckla kopplat till lagets mål. Vi ska jobba för att laget blir en helhet där alla inblandade - styrelse, tränare, coacher och spelare - ger energi till varandra.

I dessa tider med färre sociala möten ställs nya krav på oss, vad är ditt råd till oss för att orka med allt

Corona har rört upp många känslor kring död, dålig ekonomi, arbetslöshet, och jag tror att vi som ledare behöver ha tätare kontakt med våra medarbetare, och coachning av det som jobbar hemma. Jag läste en undersökning där hälften av de som jobbar hemma tycker det är bra och den andra hälften mår dåligt av att jobba hemma. Anna och jag hjälper ledare med att individanpassa sitt ledarskap ännu mer, så att medarbetarna blir sedda och att man säkerställer att alla bryr sig om varandra. Som ledare behöver man förstärka det som fungerar bra och omedelbart ta tag i sådant som haltar. Självklart gäller det också i en hockeyförening.

Jan Mellgren
Md f rening webshop ocean ghc 02
Md ladda ned
Md insta
Md ladda ned  1
Md myclub logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub